Fortell kort om Vessel Insight

– Vessel Insight er en kostnadseffektiv løsning for skipseiere og operatører som ønsker å starte sin digitaliseringsreise. Løsningen lar dem hente ut kvalitetsdata fra skipene, noe de må ha for å ta i bruk verdiøkende programvare og applikasjoner for å analysere og forbedre driften. For eksempel vil de kunne overvåke og optimalisere drivstofforbruk og utstyrsreparasjon, planlegge bunkring, gjøre automatisk rapportering og mye, mye mer.

Det forteller administrerende direktør i Kongsberg Digital, Hege Skryseth.

Hvorfor har dere laget produktet?

– Fordi data og programvare gir innsikt i hva som må gjøres for å drifte skip og flåte sikrere, mer effektivt og bærekraftig. Mange operatører samler allerede inn data, så neste steg er å koble opp skipene og sørge for at dataene struktureres slik at de kan brukes i applikasjoner og programvare. Vessel Insight gir kunder i maritim sektor evnen til å koble opp skip, strømme kvalitetsdata til sky og tilgang på applikasjoner for å hente verdi ut av dataene. Med andre ord besørger løsningen at kunder både blir digitalklare og kan hente ut verdi fra dag én.

Hva har vært de største utfordringene til nå?

– Det har vært betydelig interesse i markedet for Vessel Insight, så nå gjelder det å gjøre leveranse- og onboarding-prosessen enda smidigere, slik at vi kan få nye kunder opp på løsningen enda raskere.

Kongsberg Digital - Vessel Insight