Grieg Maritime Group etablerte Grieg Edge som sitt innovasjonsnav for ett år siden, og MS Green Ammonia-prosjektet er den første store satsingen.

– Vi føler oss sikre på at dette prosjektet representerer fremtiden for den maritime sektoren. Å få støtte fra Norges forskningsråd og Innovasjon Norge er et viktig skritt mot fullføring, sier leder for Grieg Edge, Nicolai Grieg.

MS Green Ammonia skal distribuere grønn ammoniakk fra en planlagt fabrikk i Berlevåg til forskjellige steder og sluttbrukere langs kysten. Skipets design, størrelse og volum er alle elementer som er avhengige av markedet og sluttbrukerne.

Norge er trolig den perfekte arenaen for verdens første marked for grønn ammoniakk.

Vidar Lundberg, CBO, Grieg Star Group

En gruppe potensielle kunder er eiere av skip som bruker LNG som drivstoff i dag. Avhengig av motorens konstruksjon, kan de blande ammoniakk i LNG-drivstoffet – eller oppgradere fremdriftssystemet sitt for å kunne bruke ammoniakk.

– Norge, med sitt høye antall skip som bruker LNG eller alternativt drivstoff, og med store mengder grønn energi og den billigste elektriske kraften i Europa, er trolig den perfekte arenaen for verdens første marked for grønn ammoniakk, sier Chief Business Officer i Grieg Star Group, Vidar Lundberg.

MS Green Ammonia

Prosjektet får støtte fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge gjennom Pilot-E.